Purple Rekrytering och Interim

Gör 2024 till ditt!

Ska du anställa eller vill du byta jobb?

Nu när det nya året är här är det många som söker förändringar. Fler företag än vanligt är på jakt efter nya medarbetare och vill utöka sina team, samtidigt som många människor letar efter nya utmaningar och vill söka nya jobb. Det är en perfekt kombination, men det finns vissa saker man borde veta innan man anställer eller letar jobb.

För dig som ska anställa 2024

Att anställa nya medarbetare är en viktig process och det finns flera faktorer att tänka på för att säkerställa att du hittar rätt person för jobbet. Vi på Purple har stor erfarenhet och kompetens vad gäller rekrytering. Under åren har vi hjälp många företag att hitta kandidater som passar deras verksamhet. Om ni vill ta hjälp från oss till er kommande rekrytering, kontakta gärna oss här. Innan ni tar kontakt med oss bör ni dock se till att veta era krav. Självklart kan vi hjälpa er på vägen om ni fastnar i processen.

Läs mer om rekrytering

Rekryteringshjälp second opinion

Anställa via rekryteringsbyrå

Det finns väldigt många fördelar med att ta hjälp av en rekryteringsbyrå när du letar ny personal. Det sparar inte bara tid, utan ni får också ökade chanser att hitta högkvalificerade kandidater och det ger tillgång till expertis och resurser som kan förbättra er rekryteringsprocess.

För dig som söker nytt jobb 2024

Om du är på jakt efter nya utmaningar i din karriär är det oss du ska vända dig till. Att söka jobb via en rekryteringsbyrå är ett smidigt sätt att synas ut mot företag utan att du behöver göra jobbet själv – det gör vi!

När du connectar med oss finns du alltid med som en kandidat när nya jobb dyker upp. Om vi tycker att din personlighet och erfarenhet matchar bra med ett jobb kommer vi att gå vidare och förhoppningsvis se till att du får jobbet. Du behöver alltså inte göra någonting själv.

Connecta med oss och skicka in ditt CV!

Har du inget CV?

Något som är väldigt viktigt när du söker jobb är att ha ett bra CV. Det finns många olika sätt att skriva ett CV på, men för att hjälpa dig lite på traven har vi samlat några enkla tips.

De viktigaste delarna

Ditt CV är till för att arbetsgivare lätt ska kunna bilda sig en uppfattning om dig som person, vilka erfarenheter du har och hur du är som person. För att kunna ge rätt förutsättningar bör du se till att ha med vissa delar. De allra viktigaste delarna att ha med i ett CV är kontaktuppgifter, arbetslivserfarenheter, utbildning, projekt/certifiering, en beskrivning om dig själv och referenser.

En bra bild

"En bild säger mer en tusen ord". Detta gäller även när du söker jobb och därför är det viktigt att du har en bra bild på dig själv i ditt CV. Du behöver dock inte kontakta en fotograf eller sätta sätta upp en kamera på stativ för att få till det. Med dagens telefoner duger det gott och väl med att ta bild med den. Undvik gärna selfies dock. Be gärna en vän eller familjmedlem att ta en bild på dig.

Skriv noggrant

Tänk på att texten i ditt CV måste vara tydlig och enkel att förstå. Läs igenom det flera gånger och se till att du inte har några stavfel eller grammatiska fel. Ett tips är att be en vän eller familjemedlem läsa igenom det. Ibland är det svårt att upptäcka stavfel på egen hand.

Spara i rätt format - PDF

När du är klar med ditt CV är det viktigt att du sparar ner det i rätt format: PDF - det ser proffsigt ut!

Hur kan Purple hjälpa mig?

Om du känner dig reda för att ta nästa kliv i din eller företagets karriär finns vi här för att hjälpa dig.